رشته ي مهندسي کشاورزي-صنايع غذايي از ديدگاه يک کارشناس ارشد

رشته ي مهندسي کشاورزي-صنايع غذايي از ديدگاه يک کارشناس ارشدReviewed by دینی صد on Jul 6Rating:

اگر جزو کساني هستيد که از مطالعه ي محض يک درس يا يک علم به ستوه مي آييد و علاقه مند به تنوع هستيد،اين رشته براي شما بسيار دوست داشتني خواهد بود.

رشته مهندسي کشاورزي گرايش علوم و صنايع غذايي، دانش و علم  تبديل مواد اوليه کشاورزي و دامي به محصولاتي با ارزش طعمي و محتوايي بالا و نيز قابليت نگهداري و بسته بندي در شرايط مختلف مکاني و زماني مي باشد. درس شيمي و زيست در اين رشته اهميت زيادي دارد .و به عبارتي بيش از ۲۵ واحد از دروس ۴ ساله اين رشته،مربوط به اين دو درس ميباشد.

براي تهيه يک محصول با کيفيت و ماندگاري بالا،بايد لحظه به لحظه در پروسه توليد در کارخانه از زمان ورود تا زمان خروج از کارخانه، کنترل و آزمايش شود.در واقع متخصصان صنايع غذايي در يک کارخانه در ۳ قسمت مختلف، امکان کار دارند.

 

۱-     مسئول فني : هر کارخانه براي ارائه محصول خود به بازار نياز به تاييد يک متخصص صنايع غذايي دارد.مسئول فني کارخانه، بر پروسه توليد و عمل کرد کارگران خط توليد نظارت مي کند.

۲-    آزمايشگاه ميکروبي:انجام آزمايشات ميکروبي خط توليد(نمونه برداري از ماده خام ورودي به کارخانه تا محصول نهايي)

۳-   بخش تحقيقات و توسعه (R&D)

 

البته اگر فرد خلاقي باشيد و بتوانيد سرمايه اي نيز فراهم کنيد،مي توانيد خودتان يک کارگاه کوچک صنايع غذايي به راه بياندازيد.به عبارتي خودتان رئيس خودتان باشيد.!

يک نکته را فراموش نکنيد که يک متخصص صنايع غذايي بايد فردي صبور در محيط کارخانه و برخورد با کارگران با شد،علاقه مندي به کار گروهي،نظم و دقت نيز از مشخصه هاي يک متخصص صنايع غذايي موفق است.

 

درس هاي اين رشته در طول تحصيل:

دروس پايه: رياضيات، فيزيک، شيمي عمومي، شيمي آلي، شيمي تجزيه، شيمي فيزيک، بيوشيمي مقدماتي، فيزيولوژي،ميکروب شناسي عمومي،آمار،اصول کامپيوتر،.

 

دروس اصلي: ميکروب شناسي مواد غذايي،شيمي مواد غذايي،زبان تخصصي، ،اصول مهندسي وماشين آلات صنايع غذايي،بهداشت کارگاه ها و کارخانجات مواد غذايي،اصول تغذيه ،آب وفاضلاب کارخانجات مواد غذايي،اصول مديريت،تجزيه مواد غذايي ،اصول وروش هاي نگهداري مواد غذايي،اصول کنترل کيفي وقوانين.

 

دروس تخصصي: بيوتکنولوژي در صنايع غذايي،کنترل کيفي مواد غذايي،صنايع روغن،صنايع محصولات قنادي ونوشابه،صنايه شيرو لبنيات،صنايع غلات،صنايع سبزي وميوه،صنايع گوشت و مرغ وشيلات،صنايع قند، صنايع بسته بندي، سمينار، تاثير فرآيند بر ارزش غذا، شناخت وکاربرد دستگاه هاي آزمايشگاهي، کارآموزي.

 

و در نهايت پاسخ به ۲ سوال متداول :

۱-تفاوت رشته مهندسي شيمي گرايش صنايع غذايي با اين رشته: مهندسي شيمي به بررسي و طراحي دستگاه هاي توليد مواد غذايي و يا به عبارتي با بخش فني کارخانه سر و کار دارد.اما رشته کشاورزي صنايع غذايي با خود مواد غذايي و پروسه اي که از نظر شيميايي و ميکروبي روي آن انجام ميگيرد،مرتبط است

۲-همچنين لازم است بگويم که اين رشته بر خلاف اسمش،هيچ ارتباط مستقيمي با علوم دامي و کشاورزي ندارد.در واقع هيچ وقت گذرتان به باغ و مزرعه نخواهد افتاد.

رشته ي مهندسي کشاورزي-صنايع غذايي – موسسه حرف آخر

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *